Geschreven door 15:19 Kamerplanten

Voordelen van de plantenstandaard

Een bloempot, hartstikke leuk! Al kan het altijd leuker én handiger. Daarom stellen we je graag voor aan onze favoriet: de plantenstandaard

Net even anders dan de welbekende bloempot: de plantenstandaard. We maakten jaren geleden al kennis met de plantenhanger, maar ook de plantenstandaard is niet meer weg te denken uit het interieur.

Ken je de plantenstandaard nog niet? Dan hebben we goed nieuws! Ten opzichte van de bloempot heeft een plantenstandaard namelijke vele voordelen.

Lichtgewicht

Het grootste voordeel van een plantenstandaard? Ze zijn meestal gemaakt van licht materiaal. Denk aan bewerkt metaal, ijzer of messing. Hierdoor is de plantenstandaard niet alleen licht, maar ook goed in verschillende vormen te gieten.

Door het lichte gewicht van een plantenstandaard is deze eenvoudig te vervoeren én makkelijk te verplaatsen. Ook zorgt het materiaal van de plantenstandaard ervoor dat deze zowel binnen als buiten te gebruiken is.

Zet je een plantenstandaard buiten neer? Doe dit dan vanaf het voorjaar tot net na de zomer. Als er te veel regen in en op de plantenstandaard valt kan dit zorgen voor roest. En dat zou natuurlijk erg jammer zijn!

Praktisch én eenvoudig

Naast dat een plantenstandaard lichtgewicht is, bestaat deze vaak uit twee onderdelen:

  1. De standaard
  2. De plantenbak

De twee onderdelen zijn misschien wel het meest praktische aan een plantenstandaard. Je kunt de plantenbak eenvoudig uit de standaard tillen, waardoor een uitje naar de badkamer of douche snel gemaakt is.

Zo hoef je niet meer naar de douche te zeulen met planten in zware bloempotten. Gewoon die plantenbak eruit, en onder de douche ermee!

Wist je dat het eens in de zoveel tijd douchen van planten ziektes en ongedierte tegen kan gaan? Door de stralen van de douchekop wordt stof eenvoudig weggespoeld. Ditzelfde geldt voor o.a. luis of spint.

Daarnaast zijn de twee onderdelen ook los van elkaar te gebruiken. Ondanks dat je de standaard wellicht niet los gaat gebruiken, is dit voor de plantenbak wél handig!

Ruimte- en geldbesparend

Een plantenstandaard is hoger dan een gewone bloempot. Door planten in een plantenstandaard te plaatsen blijft er ruimte op de vloer en tussen de standaard over. Zo kun je twee keer zoveel planten op één plaats neerzetten!

Ook is het zo dat een plantenstandaard vaak ruimte heeft voor meer dan een plant. Zo heb je slechts een plantenstandaard nodig, in plaats van meerdere bloempotten. Niet alleen ruimtebesparend dus, maar ook zeker geldbesparend!

Goed gevormd

Naast dat het materiaal van de plantenstandaard goed om te vormen is, is de vorm van een plantenstandaard ook vaak bijzonder. Meestal hoekig in plaats van de ronde vorm van een bloempot.

Ondanks dat we gewend zijn dat bloempotten rond zijn, is dit niet de meest praktische vorm. Ronde bloempotten nemen veel meer ruimte in beslag dan een vierkante of rechthoekige bloempot. En dat is precies de vorm die een plantenstandaard vaak heeft!

Kort samengevat? Een plantenstandaard is licht, geschikt voor buiten, praktisch, ruimte- en tijdbesparend. Genoeg voordelen dus! Ohja, daarnaast zijn plantenstandaarden ook nog eens design vriendelijk. Geschikt voor in ieder interieur of tuin.

(Visited 56 times, 1 visits today)