Geschreven door 19:02 Kamerplanten

Tropische badkamerplanten

Planten zijn niet alleen leuk voor in de kamer. Nee, integendeel zelfs! Badkamerplanten zijn gezellig én goed voor de ruimte.

De badkamer snel en eenvoudig opfleuren? Voeg dan wat binnenplanten toe! Planten die het goed doen in een badkamer zijn voornamelijk tropische planten. Deze tropische planten zijn gewend aan warmere temperaturen en een vochtige lucht. Net zoals de badkamer dus!

Onze favorieten voor in de badkamer? Dat zijn de volgende 5 planten!

1. Varen

Een Varen is de meest perfecte plant voor in de badkamer. Met de hoge luchtvochtigheid van een badkamer is de Varen op zijn best. Het liefste een beetje indirect zonlicht erbij, en je hoort de plant nergens meer over.

2. Graslelie

Officieel de Chlorophytum Comosum, maar wij noemen hem ook wel de Graslelie of Spinnenplant. Deze plant gedijt prima in een badkamer. De hoge luchtvochtigheid zorgt voor snel en veel nieuwe stekjes. Zorg daarnaast voor wat indirect zonlicht of halfschaduw. Slechts eens in de anderhalve week water geven. That’s it!

3. Drakenbloedboom

Oftwel de Dracaena. Een ideale plant voor in de badkamer. Als een Dracaena niet op de juiste plek staat krijgt de plant al gauw bruin blad. Dit is meestal in ruimtes met een lage luchtvochtigheid. Een badkamer heeft een hoge luchtvochtigheid wat dan weer ideaal is voor de Dracaena.

4. Klimop

Niet alleen een buitenplant, maar ook hartstikke leuk in de badkamer. Je kunt de plant het beste in de hoek van de badkamer hangen. Zo kan de Klimop zelf de juiste hoeveelheid licht filteren. Net als buiten is de luchtvochtigheid in een badkamer hoger, en dat is precies wat de Klimop nodig heeft.

5. Lepelplant

Wil je niet alleen wat groen toevoegen? Dan kun je kiezen voor de Lepelplant. Deze plant heeft prachtige witte bloemen, wat zorgt voor een mooi contrast. De Lepelplant vindt de badkamer ideaal met zijn hoge luchtvochtigheid.

Wat ook leuk is aan de Lepelplant: de plant is luchtzuiverend. Zo haalt de plant eenvoudig schadelijke stoffen uit de lucht. Bij schadelijke stoffen kun je denken aan schimmels die vaak voorkomen in een badkamer. Ideaal dus die Lepelplant!

(Visited 19 times, 1 visits today)