Geschreven door 17:27 Kamerplanten

Van de gang een thuis maken doe je zo!

De minst sexy ruimte van je huis opfleuren? Dat kan! Met 3 eenvoudige oplossingen maak je van de gang ook je thuis.

Een ruimte die vaak een soort van ondergeschoven kindje is: de gang. En dat in combinatie met planten is niet erg gebruikelijk. Toch zorgen planten in de gang voor een echt huiselijke sfeer. Er is niets leuker dan daadwerkelijk binnenkomen in een gang waar het direct als een thuis voelt.

Hoe je van de gang je thuis maakt? Met planten natuurlijk! Planten zijn niet alleen gezond, ze geven ook een rustgevend en warm gevoel. En laat dat nou precies het gevoel zijn die je graag krijgt zodra je jouw huis binnenkomt.

Wij geven hieronder creatieve oplossingen om planten toe te voegen aan je gang.

Op de boekenplank

Naast een kapstok en plaats voor schoenen heb je waarschijnlijk niets in je hal staan. Misschien een bankje of een stoel, maar dat was het dan ook wel. Heb je er ooit aan gedacht om een boekenplank op te hangen in je gang? Niet alleen super praktisch, ook erg gezellig!

Op de boekenplank kun je een schaaltje plaatsen voor de sleutels. Ook kun je apart plekje creëren voor de portemonnee, en een glazen kistje neerzetten met wat kleingeld. Praktisch maar toch stijlvolle oplossingen.

En naast al die praktische oplossingen kun je natuurlijk decoratieve accessoires toevoegen. Denk aan een schilderij, beeldje én natuurlijk planten!

Ga de hoogte in

Heb je een hoog plafond in de gang? Maak daar dan ook gebruik van! Kies voor mooie hangplanten in een opvallende constructie. Hang de planten vanuit het plafond, of hang ze aan de lange muur. Dit geeft planten niet alleen de ruimte om te groeien, ook jouw gang krijgt een oppepper.

In de hoek

Zo naast de deur is precies een plek over voor een mooie plant. Kies voor een echte eyecatcher zoals een Strelitzia of een mooie palm.

Ook leuk: zet een plant op een verhoging. Denk aan een klein tafeltje, stoel of ander meubel waar je de plant op kunt zetten. Zo maak je het huis binnenlopen nog leuker!

(Visited 8 times, 1 visits today)