Geschreven door 13:01 Kamerplanten

7x opvallende bloempotten voor de herfst

Geen betere manier om je interieur op te fleuren, dan door het toevoegen van planten. En daar hoort natuurlijk een goede bloempot bij!

Dagen worden steeds korter en kouder. In huis kun je dan ook wel wat warmte gebruiken! Dat opfleuren kan eenvoudig door een nieuwe kamerplant in huis. En zo’n plant? Die heeft natuurlijk een bloempot nodig!

Er zijn verschillende soorten bloempotten, en om het je wat makkelijker te maken hebben we de leukste 4 stijlen op een rijtje gezet.

Basic bloempotten

Wil je de aandacht laten gaan naar de plant? Dan kun je het beste kiezen voor een basic bloempot. Geen opvallende patronen, maar mooie natuurtinten. Denk aan beige- en grijstinten, crème, wit en zwart.

Ook de vorm van de bloempot is belangrijk in je keuze. Bij een basic bloempot is de vorm voornamelijk rond. Misschien een verdikking aan de bovenkant, maar dat is het dan ook wel.

Dierlijke vormen en patronen

De trend van tegenwoordig? Bloempotten met een gezicht erop. En dan het liefste in de vorm van een dier. Een hert, hond of aap. Het kan niet te gek! Opvallen, dat doe je zeker met een dierlijke bloempot.

Naast dieren als bloempot, zijn printjes en gezichten ook populair. Kun je de ideale bloempot niet vinden? Dan kun je zelf ook in de weer met de verfkwast! Zo’n bloempot is dan ook alles behalve basic.

Handgemaakte manden

Een keer iets anders dan een eenvoudige bloempot? Kies dan voor een plantenmand! Vaak geweven met de hand, en bijna altijd bestaande uit natuurlijk materiaal.

Er zijn manden speciaal gemaakt voor planten. Aan de binnenkant is dan plastic bevestigd zodat water niet kan weglopen.

Heb je een mooie mand gevonden, maar is dit geen officiële plantenmand? Ook dan zijn er oplossingen te vinden! Je kunt kiezen voor een plastic binnenpot met een schotel eronder. Of plaats een basic bloempot in de handgemaakte mand!

De mand kan daarnaast ook bestaan uit leer. Een keer wat anders!

Opvallende vormen

Hoezo kiezen voor een basic ronde bloempot? Er zijn veel meer vormen te ontdekken! Wat dacht je van een opvallend patroontje in de bloempot. Of een bloempot in de vorm van een driehoek? Het kan allemaal!

Als je daarnaast ook nog voor een opvallend kleurtje gaat, is die herfstdip wel verdwenen.

(Visited 26 times, 1 visits today)