Geschreven door 20:34 Kamerplanten

Onze favoriete hangplanten

Woon je in een kleine studio? Of zoek je gewoon een nieuwe uitdaging voor je planten? Dan is de hangplant ideaal!

Weinig ruimte in huis? Dan hebben wij de perfecte oplossing! Wat dacht je van hangplanten? Vaak smal van stuk, wat ze nog geschikter maakt.

Het leukste is misschien wel dat hangplanten op zoveel verschillende manieren opgehangen kunnen worden. Wij delen de leukste 5 manieren om hangplanten toe te voegen aan je interieur.

Macramé plantenhanger

De meeste leuke plantenhanger is misschien wel de macramé plantenhanger. Macramé is een techniek waarbij knopen en draden een patroon vormen. Ze worden altijd met de hand geknoopt. Ook leuk om eens zelf te proberen!

Aangezien de plantenhangers met de hand worden gemaakt ben je ook al gauw vrij in de kleurkeuze van het touw. Van wit en roze tot pikzwart. De keuze is aan jou.

Een ingenieus ophangsysteem

Wil je helemaal uitpakken? Hang dan een buizensysteem op in de ruimte. Je kunt kiezen voor slechts één rij of meerdere rijen. Door het systeem kun je planten middenin de ruimte ophangen. Misschien is zo’n ophangsysteem wel de enige manier om dit voor elkaar te krijgen. Standaard is het zeker niet.

Een ophangsysteem maak je zelf door pvc-buizen of planken van de bouwmarkt. Het monteren is misschien een wat lastige klus. Je moet er wat voor over hebben!

Hangende bloempotten

De meest makkelijke manier om planten op grote hoogte te krijgen is middels een hangende bloempot. Ideaal als je wat minder creatief bent. Je kunt de hangende bloempot gewoon kant-en-klaar kopen bij een bouwmarkt, interieurwinkel of via een webshop.

Om het jezelf nog makkelijker te maken kun je luchtplanten toevoegen aan de hangende bloempot. Ze hebben geen wortels en hierdoor geen aarde en water nodig. Wel is het belangrijk om de luchtplant eens in de zoveel tijd met de plantenspuit te besproeien. Verder hebben ze geen verzorging nodig.

Een luchtplant is erg handig dus voor zo’n onpraktische bloempot. Want ondanks dat een hangende bloempot ruimtebesparend is, is het erg onhandig qua verzorging. Het water geven van een hangende plant is best nog een klus!

(Visited 53 times, 1 visits today)