Geschreven door 14:47 Kamerplanten

Makkelijk te onderhouden planten

Speciaal voor de plantenliefhebber zonder groene vingers, hebben wij de makkelijkste planten voor je op een rijtje gezet!

Ben je op zoek naar wat nieuwe planten voor in je tuin of voor binnen, meer houd je er niet van om veel tijd te steken om deze planten vervolgens te onderhouden? Dan is verstandig om voor planten te kiezen die weinig onderhoud nodig hebben. Warentuin zet een aantal planten voor je op een rijtje.

De cactus

Een cactus wordt vaak binnen gebruikt om het interieur van een woning echt af te maken. Hoewel deze vaak voor binnen wordt gebruikt kan een cactus natuurlijk ook gemakkelijk binnen worden gebruikt. Als je niet veel onderhoud aan je planten wilt doen is een cactus ideaal. Deze kun je namelijk nooit te weinig water geven. Als het warm is hoeft dit maar 1x per maand en in de winter hoeft dit zelfs maar eens per 2 á 3 maanden te worden gedaan.   

Een varen

Een varen kan zowel in de zon als in de schaduw prima overleven. Hoe meer deze plant echter zich in de zon bevindt, hoe meer water deze uiteindelijk nodig zal hebben. Daarom is het ook verstandig om een varen te plaatsen op een plek waar voornamelijk veel schaduw te vinden is.

Chrysanten

Chrysanten staan bekend als een laatbloeiende tuinplant. Dat komt omdat ze pas in bloei komen op het moment dat alle andere zijn uitgebloeid. Bij een chrysant kan er een onderscheid gemaakt worden tussen winterharde en niet winterharde chrysanten. Deze planten staan graag in de volle zon en je hoeft ze alleen maar te voorzien van een voedselrijke grond en daarnaast op zijn tijd wat water te geven. Dit mag niet teveel zijn anders gaat de plant rotten.

Vetplanten

Een vetplant staat bekend als een zeer sterke tuinplant en is bijna niet stuk te krijgen. Tenzij je deze plant natuurlijk compleet gaat verwaarlozen. Ze hebben in de zomer wat meer water nodig dan in de winter door de warmte. In de winter is het regenwater eigenlijk al voldoende. In de zomer zal je dus in droge periodes nog wat water moeten geven. Daarnaast moet de plant geplaatst worden op een plek waar voldoende licht komt.

(Visited 20 times, 1 visits today)