Geschreven door 22:34 Kamerplanten

Makkelijk en ijzersterke kamerplanten

Ben je niet zo van de verzorging? Geen probleem! Ook voor minder groene vingers bestaan er binnenplanten.

Stel je zou graag je huis vullen met de mooiste groene kamerplanten. Er is alleen één probleem. Je hebt allesbehalve groene vingers. Water geven vergeet je wekelijks en de plantenspuit staat al helemaal niet bij jou in de kast.

Herken je jezelf hierin? Dan hebben we toch goed nieuws voor je! Er zijn verschillende soorten planten die vrij weinig verzorging nodig hebben.

Cacti en vetplanten

Oké, misschien wat voor de hand liggend. De cactus. Een super eenvoudige kamerplant, voor vrijwel iedereen. Net zoals vetplanten. Het handige aan een cactus en vetplant is, dat ze water opslaan in hun blad. Dit houdt in dat je weinig water hoeft te geven. Ook qua standplaats doen ze niet moeilijk. Als ze maar zonlicht krijgen!

Monstera (Philodendron)

Misschien wel de meest bekende Philodendron, de Monstera. En wij snappen wel waarom! Met zijn hartvormige blad is deze plant in iedere ruimte een eyecatcher. Gelukkig is de Monstera net als andere Philodendron’s erg gemakkelijk wat betreft verzorging.

Eens in de week verwacht de Monstera een slokje water, en daar blijft het ook wel bij. Standplaats? Geen direct zonlicht en geen volledige schaduw. Alles ertussen vindt de Philodendron wel prima.

Ficus

Een plekje bij het zonnige raam, en 1x in de week een scheutje water. Dat is alles wel zo’n beetje voor de Ficus. Ondanks het prachtig grote blad heeft de plant vrij weinig nodig. Misschien een keer wat plantenvoeding in de zomer, maar dat was het dan wel.

Aloë Vera

Je kent deze plant waarschijnlijk vooral door zijn helende werking. Het sap van de Aloë Vera wordt namelijk gebruikt in verschillende schoonheidsmiddelen en ook aftersun kan niet zonder de Aloë Vera. En de plant heeft nog meer voordelen! Wist je al dat de Aloé Vera ook een vetplant? Dit houdt in dat ze weinig water nodig heeft. Dit water slaat ze namelijk gewoon op in haar blad. Net zo handig.

Dus qua water heeft de Aloë Vera weinig nodig. Eens per maand is wel voldoende. Ook de standplaats heeft niet zoveel eisen. Als ze maar niet in de schaduw staat. Dat moet geen probleem zijn, toch?

Sansevieria

Zeg je weinig onderhoud, dan heb je het eigenlijk al over de Sansevieria. Een kamerplant die al jaren in mening woonkamer te vinden is. En wij hebben goed nieuws: de plant is weer helemaal terug van weggeweest.

In de winter kan de Sansevieria weken zonder water. Je kunt het beste de aarde goed laten opdrogen. Ook wat betreft zonlicht doet de plant niet moeilijk. Al zal het blad wel lichter kleuren wanneer deze op een zonnige standplaats staat.

Palmen

Een plant heeft weinig eisen. Toch zal ze liever niet in direct zonlicht staan. Al is het wel belangrijk om de grond van een palm altijd vochtig te houden. De bodem van een palm is altijd vochtig in de natuur, en dit zou de plant ook graag binnenshuis zien.

Naast dat beetje water per week heeft een palm weinig nodig. Eenvoudig? Jazeker!

(Visited 39 times, 1 visits today)