Geschreven door 18:57 Tuin & Tuinieren

Vrolijk je tuin op met bloemen in een eigen gemaakte plantenbak

Hoe gezellig is het om een aantal bloembakken met prachtige gekleurde bloemen in je tuin te hebben?

Houten bloembakken voor buiten: 4 voorbeelden

Je kunt ervoor kiezen om kleuren bij elkaar te centreren of maak een kleurenpalet in een bak. Maar die bloembakken kun je vaak gemakkelijk zelf maken. En dat is toch net even wat leuker. Ben je op zoek naar een mooie bloembak? Probeer er eens eentje zelf te maken. Want het is natuurlijk altijd leuk om te kunnen zeggen dat jij dit gemaakt hebt. Je kunt zelf hout kopen, kies bijvoorbeeld tussen steigerhout of vurenhout. Heb je de smaak te pakken? Dan kun uiteindelijk zelf meubels maken van houten pallets. Maar nu eerst 4 voorbeelden van bloembakken, van makkelijker tot expert-level.

1. De traditionele bloembak

Deze bloembak is recht toe, recht aan, maar niet voor niets een blijvertje. Het fijne aan deze bak is dat hij ook het makkelijkste is om zelf te maken. Perfect voor iemand die net begint met klussen, maar past ook goed bij een moderne tuin. Voor een kleine upgrade kun je hem op, bijvoorbeeld, stalen pootjes zetten. Dat geeft de bloembak een ruimtelijk effect.

Zie voorbeeld op Pinterest

2. Verschillende hoogtes

Heeft je tuin veel rechte lijnen? Dan kun je werken met een bloembak in verschillende hoogtes. Dit zorgt voor wat meer dynamiek. Met deze bloembak zijn er mogelijkheden ten over. Ga voor extra speels en varieer met kleuren per bak, of ga voor strakker en plaats een soort bloem. Je kan nog kiezen voor verschillende bloemen met dezelfde kleur of voor een kleur per bak. Kortom: voor ieder wat wils.

Zie voorbeeld op Pinterest

3. Bloembak met rugleuning

Er zijn bloemen die de hoogte in groeien, denk bijvoorbeeld aan de Toscaanse Jasmijn. Een prachtige plant met witte bloemen. Maar hiervoor heb je een plantenbak nodig met een soort rugleuning. Daar kan de plant tegenop groeien. Dit is gelukkig nog vrij simpel om te maken. Maak er eentje met gaas, zodat je de plant er in kan verweven. Zo houdt je hem mooi stevig en heeft de plant minder kans op hangen. Een prachtige bloembak om meer nisjes en gezellige hoekjes te creëren in je tuin.

Zie voorbeeld op Pinterest

4. Next level bloembak

Mocht je nou echt een expert zijn in het maken van bloembakken, dan hebben we een iets ingewikkeldere variant voor je. Deze bloembak, die de vorm heeft van een wiel, is echt bedoeld voor de doe-het-zelvers die zin hebben in een uitdaging. Maar eerlijk is eerlijk: je hebt dan wel een pronkstuk in je tuin. Maar vind je deze variant niet bij jouw tuin passen? Er zijn natuurlijk heel veel varianten hierop. Denk aan een kruiwagen of een bloembak in de vorm van een letter. Wederom kun je weer volop variëren in de bloemen. Ga jij voor een kleur of ga je voor het speelse effect van allerlei verschillende bloemen bij elkaar?

Zie voorbeeld op Pinterest

(Visited 47 times, 1 visits today)