Hoe verzorg je een beukenhaag

Geschreven door 19:23 Buitenplanten, Tuin & Tuinieren

Het planten en verzorgen van een beukenhaag

Een beukenhaag is een mooie plant die zowel mooi als nuttig is. Daarom is het van belang dat je hem goed verzorgd. Door hem goed te verzorgen gaat de plant langer mee en kun je er ook langer van genieten. Zo is die in de winter kaal en heb je in de zomer een volle bos bladeren.

Beukenhaag planten

Net als alle andere planten kun je de beukenhaag niet het hele jaar door planten. De beste tijd om de plant in de grond te zetten is tussen eind oktober en half april. Let er dan wel op dat dat met de blote wortel gebeurt. Mocht het weer en de grond slecht zijn, dan kun je het beste wachten tot maart. Potgeteelde beukenhagen kun je heel het jaar door planten. Mocht je beukenhaag planten zoeken, dan kun je terecht bij beukenhaag.nl.

De hoeveelheid planten

Het aantal beukenhaag per meter is afhankelijk van wat het beste bij je tuin past. Met verschillende hulpmiddelen kun je de juiste hoeveelheid planten in je tuin planten. Verder moet je de planten niet te dicht op elkaar planten, omdat de wortels genoeg ruimte nodig hebben om te groeien. Zorg er dus voor dat ze niet te dicht op elkaar zitten!

Hoe plant je?

Daarnaast moet je de plant natuurlijk ook nog planten. Dat moet met een goede structuur gebeuren. Zorg ervoor dat ze lekker los en luchtig zitten en maak ze ook niet te nat. De planten houden niet van een natte grond. Zorg dan dat je een groot gat maakt zodat ze er goed in passen. Verder moet je het mengen met een grondverbeteraar zodat de grond gezonder is. Daarna verdeel je het over de lengte en zet je ze recht, vervolgens trap je ze aan. Verder moet je erop letten dat ze diep genoeg zitten.

Extra tips

Verder moet je ervoor zorgen dat je de planten in droge periodes extra water geeft. Daarnaast moet je erop letten dat er geen luizen in de plant komen. Zo beschadig je plant niet, en gaat hij lang mee. Wil je nog meer weten over het onderhouden van een beukenhaag? Kijk hier voor extra onderhoudstips.

(Visited 24 times, 1 visits today)