Geschreven door 18:59 Interieur & wooninspiratie

5x groene wooninspiratie

Een interieur is hartstikke persoonlijk. Dit maakt dat er vele verschillende interieur stijlen zijn ontstaan. Al hebben interieurs vaak één ding die overeenkomt: planten.

Groen: de kleur van natuur, rust, vrede en vruchtbaarheid. Oftewel, een kleur die zeker niet mag ontbreken in je interieur! En dat het liefste in de vorm van planten natuurlijk. Gezellig én goed voor de gezondheid. Planten verwerken in een interieur kan nog best een opgave zijn. Daarom hebben wij de mooiste groene interieurs voor je op een rijtje gezet.

Durf kleur te gebruiken

Het blad van een plant is in de meeste gevallen groen. Een kleur die makkelijk te combineren. Zeker met andere kleuren! Experimenteer en kijk goed wat er bij de ruimte past.

Bij het toevoegen van planten aan je interieur is het belangrijk om rekening te houden met het licht. Niet alle planten kunnen goed overweg met direct zonlicht, en je maakt ook niet iedere plant gelukkig met indirect zonlicht.

Donkerblauw, babyroze en bordeauxrood zijn kleuren die erg goed matchen met planten. Durf kleur te gebruiken in je interieur!

– redactie

Ontdek welke soorten licht de ruimte binnenkomen. Ga op zoek naar de meest geschikte planten voor de ruimte en pas hierop de inrichting aan.

1. Puur natuur

Wit, dat is heus niet altijd saai. Integendeel zelfs! Wit in combinatie met het groen van een plant is juist erg stijlvol. Een soort van oase van rust.

Gebruik natuurlijke materialen én kleuren! Denk aan hout, touw, bamboe, leer en verschillende groen- en bruintinten. Zo kom je thuis heerlijk tot rust. Net alsof je na een heerlijke boswandeling op de bank ploft.

2. Kleur op de muur

Een kleurtje hier, een accessoire daar en ergens in de hoek nog een grote plant. Het lijkt misschien een bij elkaar geraapte boel, maar niets is minder waar!

Al die kleuren en verschillende materialen zorgen voor een thuis. Een huis met sfeer. En dat is precies wat je nodig hebt na een lange dag werken.

3. Stoer industrieel

Een écht industrieel kenmerkt zich door neutrale kleuren en functionele meubels. Geïnspireerd op fabrieken en woningen uit de 19e en 20e eeuw. Voornamelijk stoer en robuust dus! En daar kunnen eenvoudig planten bij.

Kies voor een stekelige cactus of een plant vol karakter zoals de Monstera of de ZZ-plant.

4. Subtiel grijs

Niet zo’n fan van kleur, maar wil je toch een kleurtje op de wand? Ga dan voor een eenvoudige grijstint. Klinkt saai? Niets is minder waar!

Grijs in combinatie met het groen van een plant kan erg goed uitpakken. Zeker als je kiest voor een eyecatcher zoals de Strelitiza. Een grote én mooie plant.

5. Urban Jungle

Meestal zijn meubels de pronkstukken van het interieur. Maar draai die rollen eens om! In plaats van een plant náást een bank te zetten, zet je dit keer een bank naast planten.

Mix en match totdat je een eigen mini Jungle hebt gecreëerd. Niets is te gek en alle combinaties mogen.

Tenminste, als de planten die je kiest ook blij zijn met hun standplaats. Je hebt niets aan een mini Jungle als de planten binnen de kortste keren het loodje leggen.

(Visited 45 times, 1 visits today)