Geschreven door 15:44 Kamerplanten

Top 5 favoriete planten voor in de slaapkamer

Slapen doe je beter met meer zuurstof, en luchtzuiverende planten kunnen je hierbij helpen. Een win-win situatie dus! Jij een mooie én schone slaapkamer.

Het voordeel van planten? Dat ze natuurlijke luchtzuiveraars zijn! Zonder dat je het doorhebt, zijn die planten van jou hard aan het werk. Ze zetten hun huidmondjes open, om op die manier CO2 te kunnen omzetten naar zuurstof. Wist je dat er zelfs planten zijn die schadelijke stoffen en vieze geurtjes uit de lucht halen? Ja, dat hoor je goed! Een plant is niet zomaar een stukje natuur, maar super effectief. Vooral in de slaapkamer! 

Slapen doe je beter zodra er genoeg zuurstof is in de ruimte. Luchtzuiverende planten kunnen je hierbij helpen. Een win-win situatie dus! Jij een mooie én schone slaapkamer. En die planten doen gewoon hun ding. Beter kan niet!

Onze favoriete slaapkamerplanten

De Krulvaren (Nephrolepis)

Allereerst: de Varen. Misschien wel een van de meest luchtzuiverende planten die er is. Ideaal voor in de slaapkamer dus!

De Krulvaren zuivert de lucht en zorgt daarnaast voor de ultieme luchtvochtigheid. Extra fijn voor wanneer je een gevoelige huid hebt. Het meest bijzondere van de Varen is de knop. Tenminste, als je het aan de Maori vraagt. Volgens hen staat de knop van een Varen symbool voor een nieuwe start, rust en sereenheid.

De Ficus (Lyrata)

Net zoals de Varen is een Ficus goed getraind in het zuiveren van de lucht. Vieze ochtendlucht? Weg ermee! Vooral de Ficus Lyrata is met haar prachtige grote blad erg geschikt als slaapkamerplant. Al doen andere Ficus soorten niet onder voor de Lyrata. Mooi, eenvoudig én luchtzuiverend!

Bromelia (Ananas)

Misschien wel de meest geschikte slaapkamerplant: de Bromelia Ananas. Oftewel, de ananasplant! Klein van stuk, maar extreem luchtzuiverend. Er gaan zelfs geruchten dat deze plant kan helpen tegen snurken!

Hoe dat kan? De meeste kamerplanten zetten overdag CO2 om in zuurstof. De ananasplant doet dit proces in de nacht. Wat zorgt voor meer zuurstof. Zuurstof die je vaak te kort komt als je snurkt. Of de ananasplant ook daadwerkelijk helpt waar moet je zelf gaan ondervinden. 

Aloë Vera

Nog zo’n kleine luchtzuiverende binnnenplant. Perfect voor de wat kleinere slaapkamers! En voor alle plantenliefhebbers zonder groene vingers natuurlijk. De Aloë Vera doet niet zo moeilijk over de verzorging. Het zuiveren van de lucht en filteren van schadelijke stoffen kan de plant ook wel zonder water of plantenvoeding.

Lepelplant (Spathiphyllum)

Volgens de NASA behoort de Lepelplant tot een van de meest luchtzuiverende planten die er is. Hoe dat komt? De plant heeft kleine openingen in het blad. Hierdoor kunnen schadelijke en vieze geurtjes nog beter worden gefilterd, voor een gezonde slaapkamer. Daarnaast is het zuiveren van de lucht voor de Lepelplant ook een eitje. De Lepelplant is dus zeker een slaapkamerplant met een goede status.

Hoe kies je de geschikte slaapkamerplant?

Belangrijk is om een plant niet alleen uit te kiezen op de functie. Ook de eisen van de plant zijn van belang. Staat de plant liever op een licht standplaats? Of heeft de plant net als de Aloë Vera niet zoveel eisen? Match de plant met de ruimte, maar ook zeker ook met jou.

Zodra je niet beschikt over groene vingers kunnen er al heel wat planten van het lijstje worden weggestreept. Zo is de Calathea waarschijnlijk een te grote diva voor jou. Maar dat is niet erg! Er zijn genoeg andere planten die niet zo veeleisend zijn, en toch de lucht voor je zuiveren.

(Visited 109 times, 1 visits today)