Geschreven door 19:21 Kamerplanten

De leukste planten voor op kantoor

Je zou wel planten willen toevoegen aan het kantoor, maar de verzorging is niet zo jouw ding. Begrijpelijk!

Het toevoegen van planten aan een kantoorruimte kan dat beetje natuur zijn die nodig is om de productiviteit en tevredenheid op het werk te verbeteren. Kantoorplanten kunnen de luchtvochtigheid rond het bureau verhogen, giftige stoffen uit de lucht verwijderen en een vleugje stijl toevoegen aan uw werkruimte.

En omdat niemand graag zorg draagt voor de planten in het kantoor, hebben wij de meest eenvoudige planten voor je verzameld. Zo heeft niemand een dagtaak aan die groene vrienden.

1. Sansevieria

Met stip op nummer één de Sansevieria! Deze plant, ook wel bekend als Slangenplant of Vrouwentong, heeft weinig aandacht nodig.

Neem je een Sansevieria in huis? Dan is de kans groot dat je hier ook oud mee wordt. Wat ook handig is, de plant groeit niet zo snel. Hierdoor kan de Sansevieria lekker op je bureau staan. En ohja, de plant is ook nog eens super luchtzuiverend!

2. Aloë Vera

De Aloë Vera is een vetplant. Wat eigenlijk de meest handige eigenschap is. Want water geven? Dat is slechts eens per maand nodig. Het enige waar je voor moet zorgen is direct zonlicht. Een plek dicht bij het raam is dus het meest geschikt!

Ze zijn niet bepaald luchtzuiverend, maar andere voordelen heeft de Aloë Vera wel. Zo heeft de Aloë Vera een helende werking. Wist je dat al? Bij brandwonden en eczeem kan het sap van de Aloë Vera zomaar je reddende engel zijn.

Linksboven ligt de luchtplant Tillandsia omringd door Aloë Vera’s

3. Philodendron

Of er nu veel licht het kantoor binnenkomt, of dat er wat hoekjes zijn met licht: de Philodendron is je beste vriend. Met het extravagante blad kun je niet om de plant heen!

Naast dat de Philodendron erg gezellig is, is de plant ook makkelijk te verzorgen. Gewoon eens per week wat water, en je hebt geen kind aan hem!

4. ZZ plant

De ZZ plant is een plant die door twee eigenschappen populair is geworden. De plant heeft namelijk weinig water nodig én weinig licht. Makkelijker kan niet!

Officieel heet de ZZ plant de Zamioculus Zamifolia en komt hij uit Afrika. Het bijzondere zigzagblad van de plant geeft in ieder geval veel bekijks. Perfect voor op kantoor dus.

5. Tillandsia

Oké, een echte plant mogen we dit niet noemen. Maar we konden hem niet laten zitten! De Tillandsia is namelijk de makkelijkste plant die er is! Hoe dat komt? De Tillandsia is een luchtplant.

Dit houdt in dat de plant geen water nodig heeft, want hij heeft simpelweg gewoon geen wortels. Je legt of zet het plantje ergens op, en that’s it! Je kunt de Tillandsia eens in de zoveel tijd met de plantenspuit verwennen.

Er zijn daarnaast wel soorten van de Tillandsia die wel wortels bevatten, maar daar hebben we het nu niet over. Je vroeg de meest makkelijke én leuke planten voor kantoor. Dus dan krijg je dat ook!

(Visited 34 times, 1 visits today)