Geschreven door 18:22 Kamerplanten

3 tips voor de verzorging van een anthurium plant

De anthurium is een tropische plant, met glanzende groene bladeren en hartvormige bloemen. Ze is beschikbaar als snijbloem en als potplant.

Het is sowieso een hele veelzijdige plant: met meer dan 600 variëteiten is er altijd wel een anthurium die bij jouw interieur past. Of dit nou een rustieke, romantische of eenvoudige stijl is. Ze voegt direct een vleugje kleur aan elk huis toe, en is beschikbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Denk onder andere aan roze, bruin, oranje, rood, groen, paars, geel en zelfs zwart. Daarnaast is de anthurium ook nog eens gemakkelijk te verzorgen, ze heeft niet veel nodig om lang mooi te blijven. In dit artikel delen we 3 tips, zodat je nóg langer plezier hebt van je anthurium plant!

1. De beste plek

Een standplaats is voor de bloei van een plant erg belangrijk, maar verschilt enorm per plant. Aangezien de anthurium uit de tropen komt, houdt ze van warmte. Een temperatuur tussen de 20°C en de 22°C is ideaal. Zet je plant het liefst op een plek met veel daglicht, maar buiten direct zonlicht. Pas ook op met warmte van radiatoren en tocht van ramen. Als er in jouw badkamer daglicht komt, is dat ook zeker een geschikte plek, aangezien de anthurium het goed doet in een hoge luchtvochtigheid.

2. Water geven

Een anthurium plant kun je in de winter het best één keer per week water geven. In de zomer mag dit wel twee keer per week. Het beste is als de potgrond nooit helemaal droog is, maar ook niet zeiknat. Besproei je plant als extraatje af en toe met een plantenspuit, zeker in de winter. Met de verwarming aan kan de luchtvochtigheid namelijk wat lager zijn. Zo nu en dan sprayen helpt je plant gezond te blijven!

3. Zo nu en dan snoeien

Snoei je anthurium plant af en toe, want dan gaat ze nog langer mee. Als je verwelkte bloemen en dorre blaadjes wegknipt, bespaar je de plant energie. En die kan ze beter gebruiken voor het maken van nieuwe blaadjes en bloemen.

Bij de juiste verzorging maakt de anthurium het hele jaar door nieuwe bloemen aan. Doorgaans is er een cycli van drie maanden bloei, een paar maanden geen bloei, en dan weer drie maanden bloei. In de winter geeft ze meestal iets minder bloemen, maar als het weer wat zonniger en warmer wordt, ontwaakt ze uit haar winterslaap en komt ze weer tot bloei. Weggooien is dus niet nodig.

Wil je meer weten over de verzorging van een anthurium? Bekijk dan ook eens de website van Anthurium Info.

(Visited 35 times, 1 visits today)